Czytasz: Menu Dzień i Noc. Co zjemy w nowej „Kryształowej”?

Menu Dzień i Noc. Co zjemy w nowej „Kryształowej”?

Kuchnia śląska, europejska, różnorodna. - Nie ograniczamy się – mówi szef kuchni w restauracji Dzień i Noc.

Dzień i Noc otwarto w sobotę w samo południe. Na gości czekało nie tylko dobre piwo, ale też ciekawa karta dań. No i ceny. - Są dużo niższe niż w lokalu, który był tutaj przed nami. Chcemy mieć w gronie naszych gości wszystkich, nie tylko bon-ton – mówili właściciele lokalu.

CZYTAJ TAKŻE: ZOBACZ JAK WYGLĄDA NOWE WNĘTRZE PO KRYSZTAŁOWEJ

Szefem kuchni jest tu Top Chef Marcin Czubak, znany już na Śląsku m.in. ze swojej mysłowickiej restauracji Spacerowa i największego bufetu w Polsce zlokalizowanego w szczyrkowskiej Beskid Sport Arenie. Prawą ręką restauracji została natomiast znany z sosnowieckiego Cogut&Wino Agnieszka Syguła. - Nie ograniczamy się, kuchnia będzie bardzo różnorodna. Od śląskiej po mule i steaki – mówi zgodnym chórem.

Dzień i Noc czynny jest codziennie od poniedziałku do piątku w godz. od 8 (wówczas serwuje śniadania) do 22. W weekendy kuchnia pracuje od południa do późnych godzin wieczornych. W jednej z trzech sal właściciele planują też pakiet z DJ-em.

ZOBACZ PRZYKŁADOWE MENU TYGODNIOWE W DZIEŃ I NOC:

Czytaj więcej