26 października 2021

Silesion.PL

serwis informacyjny

Aktor Michael K. Williams znany m.in z serialu „Prawo Ulicy” znaleziony martwy

Michael K. Williams, aktor który wcielił się w postać Omara Little’a w „Prawo ulicy (The Wire)” i Chalky White’a w „Zakazane imperium”, zmarł w wieku 54 lat. Nowojorska policja potwierdziła, że aktora znaleziono martwego dziś o godzinie 14 w swojej rezydencji.

Williams grał wielu uznanych seriali HBO, w tym „Prawo ulicy”, „Zakazane imperium (Boradwalk Empire)”, „Długa noc” i „Lovecraft Country” z 2020 roku. Zagrał także w wielu filmach, w tym w „Wada ukryta”, „Zniewolony. 12 Years a Slave”, „Gdzie jesteś, Amando” i „Droga”.

54-latek został znaleziony w swoim mieszkaniu na Brooklynie przez swojego siostrzeńca w poniedziałkowe popołudnie.

Według The Post, w mieszkaniu znaleziono akcesoria związane z narkotykami.

Filmografia

Filmy

  • 1996: Bullet jako „Trampek”
  • 1999: Ciemna strona miasta jako handlarz narkotykami
  • 2006: Najemnik jako Samuel Kay
  • 2007: Chyba kocham swoją żonę jako Teddy
  • 2007: Gdzie jesteś, Amando? jako Devin
  • 2008: Incredible Hulk jako naoczny świadek w Harlemie
  • 2008: Cud w wiosce Santa Anna jako Tucker
  • 2009: Gliniarze z Brooklynu jako Czerwony
  • 2009: Droga jako złodziej
  • 2013: Zniewolony jako Robert
  • 2014: RoboCop jako Jack Lewis
  • 2014: Noc oczyszczenia: Anarchia jako Carmelo Johns
  • 2014: Wada ukryta jako Tariq Khalil
  • 2014: Gracz jako Neville Baraka
  • 2015: Uwięziona jako detektyw John Chestnut
  • 2016: Ghostbusters: Pogromcy duchów jako Hawkins
  • 2016: Assassin’s Creed jako Moussa / Baptiste
  • 2019: Osierocony Brooklyn jako trębacz

Seriale TV

  • 1997: Prawo i porządek jako Delmore Walton
  • 2001: Prawo i porządek jako Marcus Cole
  • 2001: W ostatniej chwili jako Darin
  • 2001: Rodzina Soprano jako Ray Ray
  • 2002–2008: Prawo ulicy jako Omar Little
  • 2002: Brygada ratunkowa jako policjant
  • 2003: Prawo i porządek: sekcja specjalna jako Double-D Gamble
  • 2005: Agentka o stu twarzach jako Roberts
  • 2005: Orły z Bostonu jako Randall Kirk
  • 2005: CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas jako Ronnie
  • 2006: Prawo i porządek: sekcja specjalna jako Victor Bodine
  • 2006–2007: Sześć stopni oddalenia jako Michael
  • 2007: Punkt krytyczny jako Quincy
  • 2008: CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku jako Reggie Dunham
  • 2009: Filantrop jako Dax Vahagn
  • 2009: Prawo i porządek jako Charles Cole
  • 2010: CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas jako Laurent
Copyright © 2016-2021 Wszelkie prawa zastrzeżone. | Silesion dla Śląska.