Oświadczenie PZPN w sprawie Narodowego Centrum Szkolenia, Badań i Treningu

pzpn

Polski Związek Piłki Nożnej wydał oświadczenie w sprawie decyzji Ministerstwa Sportu i Turystyki, o wycofaniu się z budowy Narodowego Centrum Szkolenia, Badań i Treningu Piłki Nożnej w Otwocku.

“Szanujemy decyzję Ministra Sportu i Turystyki unieważniającą współfinansowanie budowy Narodowego Centrum Szkolenia, Badań i Treningu Piłki Nożnej. Liczymy na to, że wspólnie znajdziemy rozwiązanie, żeby zrealizować te ważną dla polskiej piłki inwestycję.

Tym bardziej, że współfinansowanie tego projektu jest zapewnione z funduszy PZPN, UEFA i FIFA. Polski Związek Piłki Nożnej jest organizacją apolityczną, dla której sport jest najważniejszy. Liczymy, że niebawem spotkamy się, by przybliżyć Panu ministrowi szczegóły projektu, który ma służyć przede wszystkim dzieciom, młodzieży i naszym reprezentacjom. Wybudowanie centrum pozwoli najmłodszym adeptom piłki nożnej w naszym kraju, rozwijać się w takich samych warunkach, jakie mają ich rówieśnicy w najlepszych federacjach w Europie. #ŁączyNasPiłka”