Black is the new orange – Popeyes z limitowaną edycją smaków na Halloween

Nowy Orlean znany jest jako najbardziej “nawiedzone” miasto w Ameryce. To także miejsce narodzin marki Popeyes, słynącej zarówno z doskonałych dań z kurczaka, jak i zamiłowania do znakomitej zabawy. Dlatego w tym roku Halloween w Popeyes ma swój własny smak, którego bazą jest sos Ghost Pepper BBQ. Ta słynna sieć restauracji wprowadza do swojej oferty limitowane menu inspirowane estetyką „dark trend” – modnym, odważnym i pełnym charakteru nurtem, który zdominował nie tylko modę i social media, ale też świat kulinariów. Oferta czasowa obowiązuje od 14 października do 4 listopada lub do wyczerpania zapasów.
Czy dasz się „nawiedzić” tej jesieni i spróbujesz ciemnej strony smaku? Popeyes zaprasza na nowe, limitowane menu, którego esencją jest sos Ghost Pepper BBQ. To intensywny, dymny sos BBQ o wyrazistym charakterze i tradycyjnych pikantnych nutach pieprzu, który smakuje upiornie pysznie! Początkowy łagodny, dymny akcent z nutą słodkości, powoli przechodzi w ognisty smak papryczki ghost pepper. Nowe, pozycje menu obowiązkowe do spróbowania w Popeyes to: Ghost Pepper Supreme Fries, Ghost Pepper Sandwich oraz sos Ghost Pepper DipN’Drip, w którym goście mogą maczać dosłownie każdą potrawę z menu marki. Ten smak stworzony jest dla tych, którzy szukają odważnych, złożonych i pikantnych doznań kulinarnych. Wnosi do każdego dania potężną energię i halloweenowy pazur, który pozostaje długo po ostatnim kęsie!
– Lubimy zaskakiwać naszych gości i bawić się smakami. Halloween to idealny moment, by połączyć odrobinę kulinarnej odwagi z klimatem zabawy i tajemniczości. Ciemna, dymna i pikantna edycja Black Ghost to nasz ukłon w stronę trendu „dark aesthetic”, który szturmem podbił modę i popkulturę – mówi Jakub Aleksandrowicz, dyrektor marketingu Popeyes w Polsce.
Dlaczego warto w tym czasie odwiedzić restauracje Popeyes? Oczywiście dla wyjątkowego smaku nowego menu, które dostępne będzie tylko przez 3 tygodnie lub do wyczerpania zapasów, ale też dla wyjątkowej halloweenowej atmosfery. Lokale sieci Popeyes w całej Polsce udekorowane zostaną w tym czasie autorskimi elementami, menuboard i kioski przybiorą nowy – straszsszzliwy wygląd, a w tle usłyszymy specjalnie dobrane na tę okazję utwory. Tradycyjnie na gości czekać będą niespodzianki.
Popeyes to marka, która zdobyła serca miłośników kurczaka na całym świecie. Dzięki wyjątkowej recepturze marynowania kurczaka i niepowtarzalnemu smakowi, sieć z Nowego Orleanu podbija kolejne miasta, oferując nie tylko świetne jedzenie, ale także niepowtarzalną atmosferę. Dynamika rozwoju sieci rośnie a na mapie pojawiają się wciąż nowe punkty – od restauracji w centrach handlowych po koncepty Drive Thru. Obecnie Popeyes ma 22 restauracje w Polsce, w tym roku otworzył już 11 nowych lokali a w planach do końca roku ma otwarcia kilkunastu restauracji w nowych oraz obecnych już lokalizacjach.
Za rozwój marki Popeyes w Europie Środkowo-Wschodniej odpowiada firma Rex Concepts. Rex Concepts nieustannie rozwija segment QSR (quick service restaurant) w Polsce, Czechach i Rumunii. Obecnie firma zatrudnia ponad 2,5 tys. pracowników w regionie, konsekwentnie budując pozycję lidera jako masterfranczyzobiorca Popeyes i Burger King w tych krajach.
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Silesion.pl codziennie. Obserwuj Silesion.pl!
Wszelkie materiały promocyjno-reklamowe mają charakter wyłącznie informacyjny i nie stanowią one podstawy do wzięcia udziału w Promocji, w szczególności nie są ofertą w rozumieniu art. 66 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. – Kodeks cywilny (Dz. U. 2020, poz. 1740 z późn. zm.).
Leszek Zarembski to doświadczony publicysta związany z serwisem Silesion.pl. Od lat z pasją opisuje życie społeczne i kulturalne Śląska, skupiając się na sprawach ważnych dla lokalnej społeczności. Znany z rzetelności i wnikliwego podejścia do poruszanych tematów. W swojej pracy ceni sobie niezależność i otwartość na różne punkty widzenia. Prywatnie miłośnik literatury faktu, historii regionu oraz długich wycieczek rowerowych po śląskich szlakach.








