Oświadczenie FAME MMA: Michał “Boxdel” Baron wykluczony z bieżącej działalności Federacji

Polskie społeczeństwo internetowe od kilku godzin żyje wstrząsającymi ustaleniami Sylwestra Wardęgi, który ujawnił szokujące informacje dotyczące najbardziej znanych YouTuberów w Polsce. Organizacja Fame MMA wydała oficjalne oświadczenie w wtorkowy wieczór. W komunikacie poinformowano o natychmiastowym wykluczeniu Michała “Boxdela” Barona z federacji. Prezes Fame MMA, Krzysztof Rozpara, uzasadnił tę decyzję podejrzeniami dotyczącymi bardzo niepokojących zachowań Michała Barona przed jego zaangażowaniem się w działalność federacji.

Decyzja ta stanowi ważny krok ze strony organizacji, reagującej na kontrowersyjne informacje wydobyte na światło dzienne przez Sylwestra Wardęgę. Sprawa ta rzuca cień na karierę i reputację nie tylko samego Michała Barona, ale także innych popularnych twórców internetowych.

Pełna treść oświadczenia organizacji FAME MMA:

“Tę sprawę traktujemy bardzo poważnie. Jako Federacja chcemy przede wszystkim przekazać wyrazy współczucia osobom, które ucierpiały w wydarzeniach sprzed lat. To nigdy nie powinno się wydarzyć. Nie pozostaniemy obojętni względem takich zachowań. Dalsze kroki prawne podejmowane przez Federację wymagają stosownego czasu operacyjnego związanego z działaniami podejmowanymi w obszarze prawa spółek czy umów/kontraktów. Będziemy o wszystkim informować Was na bieżąco. Jednocześnie prosimy o niełączenie FAME z działaniami Michała Barona, podejmowanymi w przeszłości, przed powstaniem Federacji. PONIŻEJ PEŁNA TREŚĆ OŚWIADCZENIA:

Jako prezes zarządu spółki zarządzającej Federacją FAME oświadczam, że Michał Baron został de facto wykluczony z bieżącej działalności Federacji w trybie natychmiastowym. Decyzja została podjęta z powodu podejrzeń dotyczących bardzo niepokojących zachowań Michała Barona w okresie przed rozpoczęciem działalności w federacji. Oświadczam również, że władze federacji nie posiadały wiedzy dotyczącej wspomnianych zachowań. O dalszych krokach natury formalnej Federacja poinformuje w formie oświadczenia na oficjalnych kanałach FAME w mediach społecznościowych. Jednocześnie należy zaznaczyć, że Federacja podejmie natychmiastowe i stanowcze kroki względem innych osób występujących na naszych galach, wobec których skierowane zostały publicznie poważne zarzuty w związku z tą sprawą.””