News

Lawendowy Dwór po kuchennej rewolucji!

Znana restauratorka Magda Gessler zrobiła prawdziwą rewolucję w czeladzkim lokalu Lawendowy Dwór. Zmianie uległa nie tylko nazwa, ale również menu i… atmosfera!

Małgosia i Marcin to małżeństwo, które parę lat temu zdecydowało się na założenie Lawendowego Dworu w pobliżu czeladzkiego rynku. Nie spodziewali się, że ich biznes może przynieść ogromne straty i nie przyciągać klientów. Połączenie prowansalskiego kredensu z restauracją okazało się w takim wydaniu niewypałem. Lawendowy Dwór nie przyciągał nowych klientów. Choć jego wystrój był przyjemny, to właściciele Lawendowego Dworu nie cieszyli się popularnością. Fala “hejtu” w serwisach społecznościowych doprowadziła małżeństwo do podjęcia ostatecznych kroków - wezwania znanej restauratorki.

REWOLUCJA I FRANCUSKA BAJADERA

Restauratorka uznała, że Lawendowy Dwór jest restauracją wydumaną, pretensjonalną, a małżeństwo "za wysoko się nosi". Magda Gessler zmieniła nazwę restauracji. Francuska Bajadera, bo tak teraz nazywa się lokal, serwuje gościom kuchnię… prowansalską! Odświeżony wizerunek kuchni i byłego Lawendowego Dworu sprawiły, że goście kulminacyjnej kolacji byli zachwyceni.

Zobacz zdjęcia PRZED i PO

źródło: Facebook.com/Restauracja-Francuska-Bajadera, player.pl

MENU FRANCUSKIEJ BAJADERY

Restauracja serwuje lekkie, aromatyczne, świeże menu, okraszone klimatem prawdziwej francuskiej Prowansji. Możemy tu zjeść "porządny kawałek Francji".

  • bagietki z wędzoną papryką
  • zupa cebulowa
  • Bagietki z migdałowym oli oli
  • Kurczak w sosie śmietanowo-winnym
  • zupa krem z cukinii
  • ratatouille

Czy macie zamiar odwiedzić Francuską Bajaderę? Czy odwiedzaliście Lawendowy Dwór?

Czytaj więcej

Napisz do autora k.pilawa@silesion.pl
Zmiana kategorii na: Lifestyle